19/08/2022

Online Nyheder

Online Nyheder

Dit energiforbrug kan forbedres med en skruekompressor

skruekompressor

Kompressorer anvendes inden for flere forskellige brancher, f.eks. på laborationer, i tandlægeklinikker, på restauranter og barer, på hospitaler, olieplatforme, osv. osv. Det er derfor meget afgørende, at du får den helt rigtige kompressor til formålet.

Fordele ved en skruekompressor

En skruekompressor anvendes til mange forskellige typer af opgaver og bruges hver eneste dag. Skruekompressorer leverer trykluft, som eksempelvis anvendes i forbindelse med drift af værktøj, maskiner og svejsning. Da skruekompressoren med fordel kan anvendes i både helt små og kæmpe store produktionssammenhænge, fås skruekompressorerne også i mange forskellige størrelser. Generelt kan dog siges, at skruekompressorerne har lavt energiforbrug og dermed er billige i drift.

Fordelen ved en skruekompressor, frem for en stempelkompressor, er at der ikke er stempler, ringe og øvrige dele, der skal vedligeholdes. Der er altså minimal vedligeholdelse i forhold til stempelkompressoren. Derudover larmer og vibrerer den heller ikke så meget, hvilket også er en væsentlig fordel, hvis maskinen er i gang mange timer om dagen.

Forbedret energiforbrug

De fleste virksomheder har i dag bæredygtighed og klima på dagsordenen. Typisk sætter bestyrelsen nogle mål og retningslinier, som virksomheden skal efterkomme. Det er typisk reduktion af Co2, da udledning af Co2 er en af de store klimasyndere.

Nogle virksomheder, typisk større virksomheder, vælger at aflægge et såkaldt grønt regnskab, netop for at dokumentere og vise omverden deres arbejde med bæredygtighed. Det giver en masse goodwill at gøre det, da virksomheden således viser social ansvarlighed og sætter fokus på de klimaudfordringer, der er i verden. Samtidig kan virksomheden bruge det internt som et mål for, hvad man ønsker at opnå.

På samme måde sætter vores politikere mål op for el-biler og grønne flyvninger. Øvrige lande gør det samme, men Danmark er med i front hvad angår klimamål.  

Professionel hjælp

Det er altid en god idé at søge professionel hjælp, særligt hvis du er i tvivl om, hvilken kompressor, du skal bruge. Det er selvfølgelig afgørende, hvilken type opgave, du står overfor at skulle løse.

I nogle situationer kan det eksempelvis også være hensigtsmæssigt at anvende en støjsvag kompressor.

Uanset hvilket behov du har, er det fornuftigt at inddrage ekspertise fra professionelle fagfolk, som samtidig kan blive din rådgiver og sparringspartner. Ved fælles hjælp og vidensdeling vil du få præcis den skruekompressor, der giver mest mening i din virksomhed. 

Køb eller leje

Hvis du synes, det er for voldsomt at investere i din egen kompressor, så er det også muligt at leje den. Hvis du vælger at leje din kompressor, betales en fast abonnementspris, hvori service og support er inkluderet. På denne måde slipper du for uforudsete omkostninger, hvis maskinen går i stykker. Samtidig slipper du for en stor engangsbetaling i forbindelse med køb af kompressoren, hvilket kan være væsentligt i forhold til likviditeten i din virksomhed, særligt hvis du er nyopstartet.

Finder du ud af, at du alligevel gerne vil eje kompressoren, kan du købe den til hver en tid.