19/08/2022

Online Nyheder

Online Nyheder

Få det bedste ud af fiskeri, når det er koldt

flydedragt

Når man fisker, sejler eller bare befinder sig ude på havet i længere tid, bliver det ofte koldt. Især i de kolde måneder er det slemt med kulden. Kulden kan måske være en faktor der gør, at mange lystfiskere holder sig fra at tage ud og fiske i de kolde måneder.

Dog er fiskeri et erhverv eller hobby for rigtig mange. Derfor er det ofte ikke en mulighed at stoppe med at fiske, bare fordi det er koldt. Det er derfor en god idé, at man tilpasser sig vejret gennem tøjet. Det kan du blandt andet gøre ved at købe en flydedragt.

Hvad er en flydedragt, og hvordan virker den?

En flydedragt er en essentiel del af det at være lystfisker eller sejler. Flydedragten fungerer som en slags ekstra sikkerhedsforanstaltning. Flydedragten er en dragt, som flyder, såfremt du falder i vandet. Det er smart, hvis du ofte befinder dig ude på åbent hav, hvor strømmen er stærk.

Derudover har flydedragten en essentiel funktion som gør, at du holder dig tør og varm – også hvis du skulle falde i vandet. De fleste flydedragter er også rustet med en fløjte, så hvis der er mand over bord, så kan vedkommende bruge fløjten og få hjælp.

Hvorfor skal jeg have en flydedragt?

Kort sagt redder flydedragten liv – og det vil sige, at det er en god investering i dit liv og din sikkerhed. Flydedragten kan fås til en billig og overkommelig pris, så der er ingen grund til at tøve med at købe en.

Dragten er ovenikøbet dejlig og lækker at have på, så du skal ikke tænke over kvaliteten af komfort. Dragten vejer ikke mere end to kilo, så den vil ikke forhindre eller stå i vejen for din fiskeoplevelse. Hvis du falder i vandet, vil du stadig kunne bevæge dig frit rundt på samme tid med, at du er tør og varm. Flydedragten er altså det bedste værktøj til dig i de kolde vintermåneder ude på havet.

flydedragt

Hvilke slags flydedragter findes der?

Overordnet set findes der to forskellige flydedragter. Der findes den samlet dragt, som er alt i en og den todelte dragt, som består af jakke og bukser. Begge dele har sine fordele og ulemper, og det er mest af alt en smagssag.

Hvilken skal jeg vælge?

Om du vælger en todelt eller en samlet flydedragt er op til dig selv. Det er en smagssag, om du foretrækker det ene eller det andet. Dog er der mange, som foretrækker den samlet dragt i de kolde måneder, fordi den er let at iføre sig, og det er mere rart kun at skulle tage et enkelt stykke tøj på. Den todelte flydedragt er god til dig, som gerne vil benytte jakkedelen eller buksedelen uden at have hele dragten på. Det er blandt andet en fordel med en todelt dragt, når de lidt varmere måneder kommer. Så kan man helt selv vælge, hvilken del man gerne vil have på, og som varmer mest.