19/08/2022

Online Nyheder

Online Nyheder

Guldmedaljer: sejrherrens vindersymbol

guldmedalje

Ikke alle er lige gode tabere, og de fleste kender én, der bliver rasende, hvis vedkommende taber i et spil.

Nogle mennesker vil kalde det en barnlig overreaktion, men det er langt fra altid det, der i virkeligheden er tale om.

Dårlige tabere er nemlig oftest i besiddelse af en stærk vindermentalitet, som kan virke overdreven og intimiderende på andre, der ikke har det på samme måde.

Det kan vise sig helt ned i barndommen, hvor børn kan synes, at det fedeste i verden er at vinde – og måske endda en konkurrence, hvor man får en guldmedalje for sin sejr.

Man vinder ikke sølv, man taber guld

Det kan som sagt være et barns ét og alt, hvis det vinder guld til en konkurrence, som typisk vil være i en sportsgren.

Hvad enten der er tale om holdsport som fodbold og håndbold, eller om det er en individuel sportsgren som tennis eller skak, bør sejrens sødme ikke undervurderes.

Derfor er det vigtigt at sørge for, at etterne til et givent sportsstævne for børn kan vinde en guldmedalje, da det i manges øjne er det ultimative symbol på sejr.

https://www.pokalbutikken.dk/winner-guldmedalje-til-lavpris.html kan du finde medaljer, hvis du står overfor at skulle arrangere en begivenhed, hvor man kan vinde – det vil uden tvivl gøre dagen uforglemmelig for det barn eller det hold, der ender med at vinde.

guld medaljer

At blive set af omverdenen

Én af de fedeste ting ved at bære rundt på en guldmedalje er, at man bliver set og anerkendt af omverdenen om vinder.

På den måde kan man få lov til at sole sig i sejren og blive ordentligt belønnet for det hårde stykke arbejde, man sandsynligvis har udført for at komme op på podiet.

Nogle mener, at det ikke handler om at vinde, men om at være med, men det er bare ikke det samme at blive nummer chok som at juble på vinderpodiet.

Det er ikke nødvendigvis sundt for børn at blive presset til en elitær mentalitet i en alt for tidlig alder, men omvendt bør man ikke demonstrativt hylde udtalt middelmådighed.

Sund mentalitet

USA er verdens førende supermagt, og det kan man mene om, hvad man vil.

Til gengæld kan der ikke herske to meninger om, at konkurrence og vindermentalitet har været blandt de faktorer, der har drevet landet til den status, det har i dag.

I Danmark behøver man således ikke at være bange for at hylde vindermentaliteten og dyrke det elitære, så længe det ikke tager overhånd og bevirker, at man udvikler et kynisk eller direkte hadsk syn på de svageste.

I sport handler det om at vinde, for der er ingen, der husker nummer to – kun den, der til sidst står med en guldmedalje om halsen, vil blive husket.

Nok er en guldmedalje til et børnesportsstævne ikke at sammenligne med vinderne til OL og VM, men lykkefølelsen hos børnene er langt hen ad vejen den samme.

Så hvorfor ikke købe nogle medaljer i dag og glæde en masse børn?