19/08/2022

Online Nyheder

Online Nyheder

Sovesofaer – smarte løsninger til små rum

Futon sovesofa

Er der ikke så meget plads på værelset, eller er boligen kun på få kvadratmeter, så er det med at indrette sig smart, og vælge smarte løsninger der ikke fylder så meget.

En af disse løsninger kan bl.a. være multifunktionelle møbler som altså kan bruges til flere ting. Et af de mest kendte møbler af denne slags er den klassiske sovesofa.

En kombination af en seng og en sofa. Se det store udvalg af sovesofaer hos 7+7 futon ved at følge linket.

Sovesofaer med flere funktioner

Der er sket meget inden for udviklingen af sovesofaer de sidste par år. Når du tænker på ordet sovesofa så flyver minderne måske mest afsted tilbage til teenageværelset hvor der stod en lidt nusset, briks-lignende genstand i skrigende gule farver i hjørnet af værelset.

Den fungerede hverken særlig godt som sofa eller som seng, men smart, det var den.

I dag er sovesofaer meget mere, og indeholder også ofte andre funktioner end blot seng og sofa.

En behagelig seng i fuld størrelse

En af de bedste ting er sovesofaer både fungerer optimalt som gode sofaer, men også gode senge. Der er efterhånden kommet så mange modeller på markedet der både kan stå i rummet og ligne en helt almindelig sofa, for senere på aftenen at foldes ud til en hel dobbeltseng med rigtige madrasser osv.

Opbevaring og andre funktioner

Rigtig mange sovesofaer har også indbygget, eller er selv bygget ind i diverse opbevaringsmøbler der er med til at give endnu mere plads i den lille bolig, eller på børneværelset.

Der findes også flere løsninger hvor sengen gemmes i en væg om dagen og hvor sofaen så står foran væggen, om aftenen klappes sofaen sammen i takt med at man kører sengen ud af væggen igen.

Sovesofaer i alle prislejer

En fordel ved at der findes så mange forskellige typer sovesofaer er også at der stort set findes sovesofaer i ethvert prisleje.

Dyrere er ikke nødvendigvis lig med bedre, men du kan godt regne med at jo højere komfort du ønsker dig af både sofa og seng jo mere skal du af med for at få en god sovesofa.

Er det samtidig den eneste seng du har er der dog absolut intet galt i at sætte komforten øverst på prioritetslisten.

Vi tilbringer nemlig ca. en tredjedel af vores liv i sengen med at sove, og det er derfor ganske afgørende for dit helbred og din livskvalitet at du sover godt.

Find en sovesofa der matcher din indretning

Sofaen er et af de meste brugte møbler i danske hjem, det er her vi samles for at hygge, spille brætspil, se tv, har gode samtaler med veninden osv. Derfor er sofaen også en essentiel del af din indretning og din bolig, så når du leder efter en sovesofa er det selvfølgelig også vigtigt at du vælger en der passer ind til resten af boligens indretning.

Valget af en sovesofa handler altså om at få tre ting til at gå op i en højere enhed:

  • Dit budget
  • Din komfort
  • Din personlige stil

Hvilke af de tre ting du vægter højest er selvfølgelig en individuel sag.