27/04/2024

Online Nyheder

Online Nyheder

Fablewood – fra eventyrsskov til børneværelset

Fabelwood

Har du nogensinde tænkt på hvordan en pingvin vil se ud, hvis den havde et elefanthoved? Eller hvordan en gorilla ser ud med hovedet fra en and? Sæt vingerne på krokodillen med de mange dyr fra Fabelwood – et eventyrligt univers der kan sættes sammen på kryds og tværs.

De tre skabere bag de minimalistiske træfigurer går op i kvalitet og design, samtidig med at deres legetøj skal kunne slippe kreativiteten og fantasien løs. Ved at teste produkterne på deres egne børn af mange omgange, så har de fået observeret og rettet til, tilpasset og videreudviklet på deres idé til de figurer, som du i dag kan finde på Rikki Tikki Shop.

Med inspiration fra designklassikere

Hvis nogen spørger dig hvad Danmark er kendt for, så er der en god chance for at dit svar vil involvere LEGO. Det velkendte brand, hvor de simple klodser kan skabe et væld af elementer. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan bygge. Dette princip er skaberne bag Fablewood meget inspireret af, hvorfor deres figurer også kan sættes sammen på kryds og tværs. De fine figurer af træ består nemlig af to til seksdele, som alle sammen let kan sættes sammen og skilles ad. Ved hjælp af en magnetisk løsning, hvor ingen poler frastøder hinanden, så kan andens vinger nemt placeres på ryggen af krokodillen, og giraffens ben sættes på elefantens krop.

De smarte dyr er også inspireret af Kay Bojesen, som i 1951 skabte den nu berømte abe i træ. Det simple design vandt hurtigt frem i de danske hjem, og den er gået over i dansk designhistorie som en klassiker. Gennem årene er der kommet flere og flere bud på hvordan du kan pryde dit hjem med små figurer, som sætter et særligt personligt præg, og Fablewood er med i samme ræs. Dog taler Fablewood også til de mere barnlige sjæle, som skaberne bag selv kan spejle sig i. De flotte dyr er ikke kun for børn, og kan nemt pynte reolen i stuen.

Saml en hel bondegård eller en halv zoologisk have med dyr

Til trods for at ideen ikke er mere end seks år gammel, og de første produkter først så dagens lys i efteråret 2018, så er der mange dyr i sortimentet allerede. Både store og små dyr kan du finde hos Fablewood, og det kan let blive til en hel bondegård eller en halv zoologisk have. Om det er den lille og store struds, familien af elefanter eller pingvinerne som taler mest til dig, så kan du frit vælge mellem alle dine yndlingsdyr – og der kommer hele tiden nye til.

Det siger sig selv, at jo flere figurer du har, jo flere dele er der at lege med. Der er ingen begrænsninger, som afholder dig fra at sætte et dyr sammen med et andet – for det har været vigtigt for skaberne helt fra starten, at alle dele kunne sammensættes med alle dele. Så om du vil starte med et enkelt dyr, eller købe hele samlingen til start er op til dig.