19/08/2022

Online Nyheder

Online Nyheder

Du elsker vin, men gider ikke alkohol?

alkoholfri vin

Vi kender alle den der situation hvor du enten skal køre eller skal tidligt op i morgen, og derfor ikke kan tillade dig at drikke alkohol til maden, men du vil alligevel gerne have et glas eller to til din grillmad her hen over sommeren, og hvad gør du så?

Svaret er sådan rimelig ligetil – og ligger i den alkoholfri vin – som måske tidligere var en lidt kedelig oplevelse, men som nu er en niche af produkter i vækst, som flere mennesker af forskellige årsager vælger, både i perioder og permanent.

Faktum er at mange af de store vinhuse efterhånden har hele produktlinjer af alkoholfrie vine, eller skal vi kalde dem alkohol-lette vine, i og med at de indeholder 10-20 gange mindre alkohol end almindelige vine, det er lidt som at sammenligne almindelige øl med hvidtøl.

Fremstillingen af produkterne er ens for vine, om de er med eller uden alkohol, det sker i virkeligheden først i det øjeblik vinen er helt færdig at alkoholen fjernes fra den.

vin for alle

Fordele ved alkoholfri vin

I og med at vinen ikke indeholder alkohol, så får du naturligvis ikke alle de bagdele med i pakken der normalt er ved det at drikke alkohol, og hvis vi kort skal ridse op hvem der kan have fordele vedprodukterne, så ser listen sådan ud:

  • Personer der af den ene eller den anden helbredsmæssige årsag ikke kan alkohol-niveauet i almindelige vine
  • Gravide der under normale omstændigheder ikke ville drikke vin
  • Hvis du skal køre bil – Folk der gerne vil tabe sig – i og med at alkoholfrie vine kun indeholder omkring halvt så mange kalorier som almindelige vine
  • Personer der af religiøse grunde ikke ønsker at indtage alkohol
  • Du kommer til at være frisk hele aftenen igennem, kan huske det hele og har ikke ondt i hovedet dagen efter

Fordelen for dig som forbruger er at når nu markedet for alkoholfrie produkter bliver større, så får du mere at vælge imellem, og dermed også en del større chance for at finde noget du kan lide, hvor du efterhånden sagtens kan finde et godt produkt til en fornuftig pris.

Undgå de dumme spørgsmål og forklaringer

Hvis nu du er til en fest, og drikker vand eller sodavand – så vil der altid dukke mindst en person, der vil spørge om hvorfor du ikke drikker alkohol, og mange vil føle sig forpligtet til at komme med en forklaring på det, men selv om du har en god forklaring, er det så ikke irriterende at du skal redegøre hvorfor du gør som du gør?

Med en alkoholfri vin mellem hænderne behøver du ikke at forklare noget, der er nemlig ingen, der vil spørge, i og med at det, du har med dig, både ligner, smager og har en aroma som en almindelig vin, så hvis du er generet af nærgående spørgsmål og kommentarer med andre alkoholfrie produkter, så slipper du for det med den alkoholfrie vin.