19/08/2022

Online Nyheder

Online Nyheder

Inviter lys og luft indenfor med en ny terrassedør

terrassedør

Hvis du skal have en ny terrassedør, eller du måske overvejer at lave en udgang fra stuen til haven, er der nogle overvejelser, som du bør gøre dig.

Allerførst skal du finde ud af, hvor din terrassedør skal placeres, så den er placeret rigtigt i forhold til rummene og indretningen.

Du skal også sikre dig, at den passer arkitektonisk til husets facade, og du skal overveje, om du skal have en dør med sprosser eller én stor vinduesflade.               

Hvis du har et moderne hus, kan det være en fordel at vælge en let skydedør, som virkelig lukker lyset ind i huset. Her er der mulighed for at vælge en terrassedør i et enkelt og næsten usynligt design, som får ude og inde til at smelte sammen på en varm sommerdag.

Har du derimod en villa af ældre dato, skal du vælge en terrassedør i et mere klassisk og romantisk design med sprosser.

I gamle villaer var der ofte ikke nogen terrassedør – kun de større villaer havde som regel en havedør fra stuen ud i haven. I dag er det blevet moderne at bygge en lille glaskarnap til det ældre hus og laver en enkelt eller dobbelt terrassedør ud mod haven. Det er dog vigtigt her at bevare det æstetiske udtryk i din bolig, når du vælger terrassedør.

Uanset om du har et moderne hus eller en ældre villa, finder du masser af inspiration hos www.vinduesgrosisten.dk til at vælge lige netop den terrassedør, der passer til dit hus. Du får 10 års garanti på alle vinduer og døre.

terrassedør

Få rådgivning

Om I er en børnefamilie, single eller et par, er en terrassedør uundværlig, hvis man gerne vil have let adgang til sin terrasse eller have og lukke naturen og lyset indenfor.

Når du har besluttet dig for at få en terrassedør, er det en god ide at søge rådgivning om for eksempel hvilket materiale, du skal vælge. Du kan nemlig vælge din døri træ/alu, træ eller plast. 

Hvis du ønsker minimalt vedligehold, skal du vælge træ/alu.

Skal du vælge 2 eller 3-lags glas?

Inden du vælger, så husk at læse om de nyeste energikrav, som vedrører din boligtype.

Håndtag og lås

Når du bestiller din terrassedør, har den som standard paskvilgreb på indersiden, men ikke på den udvendige side.

For at gøre din dør indbrudssikker, kan du vælge en indvendig lås, så du kan låse og tage nøglen med, når du går. På den måde kan du forhindre tyve i at benytte dørensom flugtvej.

Husk dog altid at lade nøglen sidde i døren, når du er hjemme, i tilfælde af brand.

Hvad koster det?

Prisen på din terrassedør afhænger af, hvor stor din dør skal være, hvilket design – skal det være en enkelt eller en dobbelt dør- hvilket materiale, og om du ønsker 2- eller 3-lag glas.

Med en online prisberegner, kan du nemt indtaste dine data på den udvalgte dør og få oplyst prisen.